29 Jun 2006

Telefoonnummers gewijzigd

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 14:58

Vorige week hebben ze in Zhabagly een nieuwe telefooncentrale geplaatst. De oude centrale bestond uit een manshoge kastenbatterij van zo’n vier meter breed. Totaal 150 toestellen konden daarop worden aangesloten en zeven gelijktijdige gesprekken waren mogelijk. De nieuwe centrale is digitaal, en zo groot als een flinke schoenendoos. 256 toestellen kan deze centrale aan en ook het aantal gelijktijdige gesprekken is flink hoger dan bij de vorige installatie. Tegelijk met de vervanging van de centrale wordt ook de gehele telefoonbedrading in het dorp vervangen. Alleen wij houden onze privélijn rechtstreeks van ons huis naar de centrale zodat we tijdens internetten weinig storing ondervinden. Eén van de privileges die je hebt in dit land als je grootverbruiker bent.

Een probleem met de nieuwe centrale is, dat ook alle telefoonnummers in het dorp gewijzigd zijn. Waren we vroeger te bereiken op +7-32538-56697, tegenwoordig is dat +7-32538-55697. Slechts één cijfertje is anders, maar voldoende om alle visitiekaartjes en reclame die we hebben uitgedeeld waardeloos te maken.

Tot overmaat van ramp kreeg ik vandaag een SMSje van onze mobiele provider, dat met directe ingang ook onze mobiele nummers gewijzigd worden. Het oude kengetal 300 voor mobiele nummers wordt gewijzigd in 701. Dat betekent dat ik mobiel nu te bereiken ben onder +7-701-6781320.

Dankjewel telefoonmaatschappijen. Door deze wijzigingen kan al ons reclamemateriaal de vuilnisbak in en moet ik in Nederland nieuwe cijfers laten snijden voor de reclame op onze auto. Gelukkig is internet wat flexibeler, op mijn websites heb ik de telefoonnummers inmiddels aangepast.

25 queries. 0.236 seconds.