6 Aug 2006

Foto per pagina

Categorie: Over webloggen,Website ontwikkeling — lammert @ 1:12

Mijn weblog is wat stijfjes van vormgeving. Daarom ben ik vanavond bezig geweest om een foto toe te voegen in de topbalk. Een foto mag niet teveel plek innemen. Daarom heb ik gekozen voor een oplossing waarbij de foto een stukje onder de topbalk uitsteekt. Daar zit toch bij alle pagina’s een leeg wit stuk.

Eerst heb ik het geprobeerd met één foto, maar dat wordt op den duur eentonig. Daarom laat ik nu uit de op de weblog beschikbare foto’s er steeds één at random zien. Door op de foto te klikken wordt je gebracht naar de pagina waar die foto in het groot te bewonderen is. De implementatie bleek verrassend eenvoudig met standaard componenten uit WordPress. De functies om fotolinks te beheren en random te selecteren bleek reeds aanwezig te zijn. Waarschijnlijk omdat de maker van WordPress, Matt Mullenweg, een fervent fotograaf is en er zelf een fotoblog op nahoudt die natuurlijk draait op WordPress. Ook hij heeft rechts bovenin zijn layout een random foto opgenomen.

25 queries. 0.208 seconds.