20 Mar 2008

Niets zo onbetrouwbaar als het internet

Categorie: Over webloggen — lammert @ 2:26

Denk je net van “Die Lammert Bies uit Kazachstan werkt zijn weblog ook niet meer bij”, staat er opeens weer een nieuw bericht op. Het klopt dat de weblog een half jaar heeft stil gelegen, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat er in de tussentijd niets gebeurd is. De bouwactiviteiten in Kazachstan in de herfst hebben zoveel tijd genomen dat er geen vrije tijd en puf aan het eind van de werkdagen meer over was om de berichten richting het thuisfront in te kloppen. Maar er zijn wel steeds foto’s gemaakt en die komen de komende dagen hier met terugwerkende kracht te staan.

Bovendien was het een barre winter in Kazachstan. De meest barre winter in 50 jaar volgens mensen die het kunnen weten.

Met het opnieuw in gebruik nemen van deze weblog is ook een nieuwe server in de VS in gebruik. De oude was softwarematig aan een onderhoudsbeurt toe om de Linux versie te upgraden, en in plaats van met een oude opnieuw geinstalleerde server door te gaan heb ik hem ingeruild voor een andere met wat modernere specificaties. Als bezoeker zul je er weinig van merken, behalve dat waar vroeger onder elke pagina een getal van rond 0,380 seconden stond voor het inladen van één pagina, staan daar nu getallen rond de 0,115 seconden. Maar dat is (hopelijk) het enige verschil dat jullie zulllen merken.

6 Reacties

 1. Hallo kazackhstan,
  Fijn dat je er weer ben een goede tijd toegewenst
  Henk

  Reactie door henk van blitterswijk — 21 Mar 2008 @ 12:20

 2. Ha die Lammert,

  Ik dacht die man is helemaal opgegaan in de bouw van zijn huis. Ik weet wat het is want we hebben ook onze ervaringen.
  Ik heb trouwens geen Weblogs gehad sinds Juni 2007, die van de radiators op de weg was de laatse.

  Hoe ver rijden zit je van Taraz?
  Wij hebben daar familie en met regelmaat op bruiloften en partijen aanwezig. Als je het goed vind kunnen we een keer aankomen voor een bakkie. Ben erg nieuwsgierig naar je bouw activiteiten. Veel succes.

  Laat maar horen.

  Groetjes

  Garry en Aigul

  Reactie door Garry Schrage — 22 Mar 2008 @ 6:10

 3. Die van de radiators was inderdaad de laatste, maar met terugwerkende kracht komen er nu een hele hoop verhalen bij. Ik ben in November naar Nederland gegaan voor mijn werk maar had de digitale camera met foto’s in Kazachstan laten liggen waarop de foto’s van september tot november stonden. Dan is het wat lastig om alles bij te werken hè. Afgelopen februari ben ik even in Kazachstan langsgewipt en heb dit rechtgezet en vanaf 8 april zit ik er weer voor langere tijd omdat dan het bouwseizoen weer begint.

  We zitten 100 kilometer westelijk van Taraz. We zijn zelf nog al eens onderweg om bouwmaterialen en andere spullen te halen, dus even van te voren melden zou handig zijn. We hebben altijd vers gezette Douwe Egberts koffie in huis (niet van dat oplosspul) dus als je voor een bakkie komt kun je zeker langs komen.

  Reactie door lammert — 22 Mar 2008 @ 14:17

 4. Douwe Egberts geurt ook elke morgen in ons huis, dus als je een keer een bed nodig bent in Almaty, welkom.Ook voor je gezin natuurlijk.
  Ik stuur wel even onze contact gegevens per mail.

  Reactie door Garry Schrage — 22 Mar 2008 @ 15:49

 5. Hallo Lammert en familie,

  leuk dat je weer aan het bijwerken bent!! Ik kijk regelmatig hoe het ermee gaat en staat dus ik ben benieuwd. Mocht je een keer in de buurt van Arnhem zijn dan staat bij ons altijd de espresso machiene aan.

  Succes, Ad

  Reactie door ad kolsteeg — 23 Mar 2008 @ 19:58

 6. Beste Lammert,

  Ik ben Felicia 22 jaar en heb een aantal vragen die ik graag zou willen stellen en ik hoop natuurlijk dat u mij kunt helpen.

  Ik zal t even kort houden. Ik heb afgelopen jaar in Istanbul met mijn verloofde gewoond en gewerkt, hij is Turks en bouwingenieur. Omdat we een toekomst willen opbouwen hebben we geld nodig en hebben we besloten om ruim 2 jaar naar Almaty te gaan mijn verloofde gaat daar voor een van de grootste turkse bouwbedrijven aan een bouwproject werken en ik heb besloten mee te gaan. Ik ben nu tijdelijk in Nederland om mijn paspoort te verlengen en andere zaken.

  Mijn vraag is hebben jullie misschien ideeen of informatie over werkgelegenheid voor Nederlanders in Almaty en tips en andere belangrijke informatie die ik moet weten. Ik ben al druk via internet aan t kijken alleen het is toch best moeilijk en zou graag wat tips van ervaren mensen willen hebben.

  Ik hoop zo snel mogelijk op een reactie van jullie!

  met vriendelijke groet

  Felicia

  Reactie door Felicia Stal — 6 Apr 2008 @ 12:37

27 queries. 0.211 seconds.