17 May 2003

Onze vrachtwagen

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 17:17

De ZIL vrachtwagen waarvan ik voor 1500 euro eigenaar geworden ben. Het vehikel is bijna 20 jaar oud maar motorisch nog in verbazend goede staat vergeleken met de meeste andere vrachtwagens in Kazachstan. De meeste bouwmaterialen worden hiermee naar de bouwplaats van het hotel in de bergen vervoerd. Aan het stuur zit Joera, de man van Diana, de jongere zus van Elmira. Joera doet mij steeds denken aan Dik Trom en zijn nasale stem (t.g.v. een neusoperatie) geeft een heel speciaal effect.

Vrachtwagen met Joera aan het stuur

Zelfs de hydraulische kip-installatie van de vrachtwagen werkt nog naar behoren. Wanneer het hotel klaar is wordt de vrachtwagen misschien omgebouwd tot overland-truck voor toeristen. Toeristen die niet snel genoeg uitstappen kan zo met de kip-installatie een handje geholpen worden…

Links op de foto de “brigadier”, ofwel de leider van de ploeg bouwvakkers die bezig is met de bouw van het hotel. Vanwege het aanhoudende slechte weer in de bergen helpen ze hier mee met het verharden van het terrein rond het huis van mijn schoonouders zodat de gasten uit Europa in juni niet door de modder hoeven te lopen.

Vrachtwagen met brigadier

10 queries. 0.050 seconds.