19 Aug 2004

Ramptoerisme

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 20:07

Heb je je ooit afgevraagd hoe je iemand uit een land als Kazachstan leert om altijd de autogordel te dragen? Ik heb daar een prima oplossing voor gevonden. In Kazachstan gebeuren relatief veel autoongelukken, en vaak stoppen we even met de auto langs de kant van de weg om te zien hoe het ongeluk gebeurt is en om in te schatten hoe de inzittenden er het vanaf gebracht hebben. Dat blijkt zeer leerzaam te zijn. Elmira draagt sinds we daarmee begonnen zijn altijd autogordels. De deuken in de voorruit waar de hoofden tegenaan waren gebotst hadden haar heel snel overtuigd.

Deze auto was op weg over een binnenweg naar Almaty. De weg zie je bovenin de foto in een bocht gaan. Langs de bocht is een ravijn van zeker vijf meter diep. De auto is uit de bocht gevlogen en al stuiterend en rollend tot stilstand gekomen. De inzittenden waren op slag dood volgens de man die vlak bijwoonde en waar we een gesprek mee aanknoopten.

Interessant detail, het ongeluk was nog maar enkele dagen geleden gebeurd, maar de autoradio was door een liefhebber al mee naar huisgenomen.

Auto ongeluk

10 queries. 0.068 seconds.