26 Feb 2005

Aanvang van de grote reis

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 5:31

Nog een paar uur, dan word ik opgehaald door de Schiphol taxi. Het begin van de grote reis naar Kazachstan. Elmira is al in Almaty aangekomen. Ik heb haar net aan de telefoon gehad. Samen met Ruslan was ze op de markt een nieuwe jas voor haar vader aan het zoeken. Het weer in Almaty was goed, geen sneeuwbergen zoals bij Zhabagly.

De treinreis was voorspoedig verlopen—veel beter dan Elmira op voorhand had gedacht. Ze had bijna het gehele traject geslapen. Alleen dicht bij het raam had het een beetje getocht, maar dat staat in geen verhouding tot de ontberingen die we in de nachtbussen al meegemaakt hebben. Ik vermoed dat we—nu Elmira eenmaal over de drempel is—wel vaker met de trein op en neer zullen reizen. Weliswaar is het zo’n drie keer duurder dan de nachtbussen maar een stukje comfort is ook wat waard. En wat maakt een treinreis van 10 euro nog uit als je kort daarvoor een vlucht van bijna 1000 euro erop hebt zitten?

24 queries. 0.502 seconds.