17 Aug 2005

Een nachtelijk telefoontje van Elmira

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 23:34

Om half twaalf ging de telefoon. Elmira belde vanuit Kazachstan. Vanwege het tijdsverschil tussen Nederland en Kazachstan betekent dat, dat ze om half vier in de nacht belde. Een ongewoon tijdstip. Ze vertelde dat ze bij het ziekenhuis stond. Gelukkig niets met Nathalie maar mijn schoonmoeder had om één uur ‘s nachts ernstige krampen in haar buik gekregen. Rechtsonder op dezelfde plek als waar Ruslan bijna twee jaar eerder last had toen hij een acute blindedarmontsteking had.

Ruslan had zijn moeder met de jeep van de boerderij in de bergen naar het dorp gebracht en met onze Lada was ze verder naar het ziekenhuis in Wanovka vervoerd op zo’n 25 kilometer afstand. De doktoren waren op het moment dat Elmira belde nog aan het onderzoeken of het inderdaad een blindedarm ontsteking was of iets anders.

10 queries. 0.049 seconds.