17 Aug 2005

Schaap aan de haal

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 17:43

In Kazachstan is het gebruikelijk dat voor feesten en partijen een schaap geslacht wordt. Mijn schoonouders hebben samen met een neef zo’n 80 schapen op de boerderij die voornamelijk hiervoor bestemd zijn. Vandaag had de neef een schaap nodig voor een feest. Mijn schoonouders hebben daarom een schaap in de jeep geladen en zijn ermee naar het dorp gereden.

Dit schaap had waarschijnlijk echter door welk lot hem te wachten stond, want toen de jeep in Zhabagly was aangekomen lukte het hem om de deur van het slut te halen en aan de haal te gaan. Jammer genoeg voor hem zag Elmira nog net welke kant hij uitsprinte. Na een lange zoektocht bleek dat het schaap zich verstopt had bij een huis verderop waar een schoolvriendin van Elmira woont. Hij had zich in de schuur willen verstoppen maar die zit helaas op slot.

Vanavond is het schaap opgehaald door de neef en morgen zal hij waarschijnlijk op een feesttafel prijken.

10 queries. 0.044 seconds.