18 Aug 2005

Een nachtje ziekenhuis

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 22:32

Elmira’s moeder is inmiddels weer thuis. Na onderzoek in het ziekenhuis is vastgesteld dat er geen sprake is van een blindedarm ontsteking, maar waarschijnlijk van een voedselvergiftiging na het eten van een overmaat aan watermeloenen. Dat kan de beste overkomen, zo heb ik ook wel eens in bed gelegen.

Het ziekenhuis in Wanovka waar ze gelegen heeft loopt zeker niet over van luxe. Er bleek gisteren geen stromend water te zijn. Naast de WC pot stond een emmer met water en daarin desinfectiemiddel om het toilet door te spoelen. Voor het wassen van de handen was zelfs helemaal geen plek. Hier in Nederland is een ziekenhuis zonder stromend water niet voor te stellen maar in Kazachstan behoort het nog tot de gewone zaken des levens.

Elmira’s moeder is dan ook blij dat ze weer thuis is. Ze heeft nog wel wat last, maar knapt al aardig weer op. Wel wil ze als ik weer terug ben naar het diagnostisch centrum in Shymkent om zich eens goed na te laten kijken, want helemaal vertrouwen doet ze de dokters in Wanovka nu ook weer niet.

7 queries. 0.052 seconds.