11 Sep 2005

Telefoonkosten

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 22:12

Elmira en ik hebben een vreemde manier van bellen. Het telefoneren vanuit Kazachstan naar Nederland kost al gauw ongeveer twee euro per minuut, terwijl ik tegenwoordig in staat ben door een actie voor slechts 3 eurocent per minuut van Nederland naar Kazachstan te bellen. Elmira is echter vaak niet thuis waardoor wij de gewoonte hebben dat zij eerst mij opbelt. Op de nummerherkenning zie ik dan dat zij het is waarna ik haar terugbel tegen laag tarief.

Die nummerherkenning werkt niet altijd—soms wordt het nummer ergens in het traject niet doorgegeven—en dan zie ik op mijn computerscherm niets verschijnen. Normaal is dat geen probleem want Elmira laat de telefoon slechts één keer overgaan waardoor de kans zeer klein is dat ik hem in die tijd opneem. Elmira’s ouders moesten vandaag naar een verjaardagsfeest in een ander dorp en Elmira fungeerde als taxichauffeur. Om hen de mogelijkheid te geven om te bellen wanneer het feest afgelopen zou zijn had Elmira de mobiele telefoon aan haar vader afgegeven. Die werkt niet zoveel met GSM telefoons en hij had bij ons wel eens gezien dat wij elkaar belden door tweemaal op het groene knopje te drukken. Daarmee wordt het laatste nummer herhaald en dat is meestal goed wanneer ik in Kazachstan ben. Maar tegenwoordig is het laatst gebelde nummer van Elmira meestal mijn telefoon in Nederland. Ik kreeg dus vanavond een paar keer telefoon met veel achtergrond lawaai. De nummerherkenning liet niet zien wie het was. Toen ik Elmira later vroeg hoeveel geld er nog over was van het beltegoed bleek praktisch het hele beltegoed opgebruikt te zijn van die paar keer naar Nederland bellen. Is het toch nog een duur feestje geworden 🙂

22 queries. 0.489 seconds.