18 Sep 2005

Service bij vis cafetaria Sterkenburg in Lauwersoog?

Categorie: Column,Dagelijkse leven — lammert @ 17:26

Lauwersoog—een plaatsje in het uiterste noorden van Nederland—is met name in het weekend geliefd bij dagjesmensen om een portie vis te eten. Rond de haven zijn een aantal eetgelegenheden gegroepeerd waar de gevangen vis wordt bereid en opgediend. Vandaag ben ik er geweest met Nathalie’s Nederlandse oma. Onze bedoeling was om in het vis restaurant Sterkenburg een tussendoortje te bestellen en een een vismenu mee naar huis te nemen.

De service in het cafetaria was op zijn minst merkwaardig te noemen. Toen we om een visschotel vroegen zij één van de bedienden achter de balie dat ze daar niet aan konden beginnen. Dan hadden we van tevoren moeten bellen en sowieso verkochten ze geen kleine porties. Zijn collega van Sterkenburg hielp nog eens te benadrukken dat het echt niet kon, waarna ze zich beiden omdraaiden om weer een paar stukken vis in de frituur te donderen. Ze vroegen niet eens of we wat anders wilden, of ze ons nog op een andere manier van dienst konden zijn.

Verbouwereerd hebben we daarna de eettent verlaten, bij de uitgang nog wel een softijsje kopend bij één van de vrouwelijke medewerksters van Sterkenburg visrestaurant die iets klantvriendelijker bleek.

Gelukkig is er concurrentie en werden we bij collega Visser Vis zo’n 100 meter verderop wel vriendelijk behandeld. Na een portie kibbeling, chocomel en de nodige vis in de kofferbak zijn we weer huiswaarts gekeerd. Het kan dus wel goed.

3 Reacties

 1. Een bekent probleem, Willy en ondergetekende wilde na het shoppen even een kopje koffie drinken in het winkel centrum te nieuwegein. Verslag doen van de avond ervoor was belangrijker dan de wachtende klanten te helpen. Dus bij maar verderop gegaan en koffie gedronken. ps: erg leuke foto’s van Nathalie. groet van Albert en Willy bunte uit Nieuwegein

  Reactie door Albert — 18 Sep 2005 @ 18:48

 2. Een beetje vreemd verhaal. In de eerste plaats als je niet goed behandeld bent moet je dat met de baas van de zaak bespreken en niet via dit medium. Maar oke als je die moed niet hebt dan maar zo.
  Verder zeg je dat je naar de concurent gaat en daar een simpel bakje kibbeling besteld en dat is wel oke. Had dit dan besteld bij Sterkenburg dan had je een overheerlijk kibbeling gehad. Daarnaast zeg je niets over de kwaliteit van het soft ijsje. Ze verkopen daar en ik weet dat uit onderzoek de beste softijs. En dan zeggen dat ze een stuk vis in het vet donderen is wel een beetje tendensieus en zegt meer over de schrijver van dit stukje dan over het waarheidsgehalte. Jammer dat dit stuk op deze wijze geschreven is. Niet erg volwassen en zegt meer over de schrijver dan over Sterkenburg op Lauwersoog.

  Reactie door harinkie — 3 Dec 2005 @ 0:33

 3. Een harinkie, of liever een spierinkie dat liever anoniem wil blijven. Om de een of andere reden vermoed ik dat je verbonden bent aan die vistent in Lauwersoog 🙂 Maar als je je naam niet wil zeggen is dat niet erg hoor. Ik durf mijn mening te geven met vermelding van mijn naam, heb ik vast meer ballen dan jij.

  En waarom zou ik de moeite moeten nemen om naar de baas te vragen? Het gaat om een zakelijke transactie. Ik wil geld uitgeven en daarvoor een service terug verwachten. Als die service niet geleverd wordt bestaat er zoiets als marktwerking en loop je naar de concurrent die daar toevallig heel erg dichtbij is.

  Reactie door Lammert — 3 Dec 2005 @ 11:29

24 queries. 0.517 seconds.