7 Oct 2005

Jubileum

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 22:51

Het is vandaag een stralende dag. Heel wat ander weer dan 5 jaar geleden toen ik op de zevende oktober voor het eerst Elmira ontmoette. Het was toen koud weer en in Zhabagly was juist de eerste sneeuw gevallen. Daardoor was het niet mogelijk om de Aksu canyon te bezoeken en moest er noodgedwongen worden uitgeweken naar een wandellokatie dicht bij het dorp aan de rand van het Aksu-Zhabagly reservaat. Noodgedwongen is een vreemd woord in de gehele context, want uiteindelijk heeft de alternatieve route er toe geleid dat Elmira en ik elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Was het geen slecht weer geweest op 7 oktober 2000, dan had deze weblog niet bestaan.

Vandaag hebben we het vijfjarig jubileum in kleine kring gevierd. In Wanovka hebben we een taart gehaald en vervolgens zijn we met onze Lada naar de boerderij gereden waar we elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Samen met Ruslan en de knecht Kole hebben we de taart grotendeels soldaat gemaakt, uiteraard een paar stukken overlatend voor de andere familieleden. Net als in 2000 hebben we vervolgens onze eerste kus herhaald, Elmira staand op de grote steen voor de voordeur om het lengteverschil te overbruggen.

22 queries. 0.490 seconds.