9 Oct 2005

Benzineprijzen

Categorie: Column,Dagelijkse leven — lammert @ 9:54

Als de informatie die ik van internet haal klopt, dan zijn de benzineprijzen in Nederland op dit moment stabiel, of zelfs licht aan het dalen. Hier in Kazachstan gaat dat wat anders. In de afgelopen dagen is de benzineprijs gestegen rond de 30%. Betaalden we een week geleden voor een liter benzine nog 69 Tenge, nu kost diezelfde benzine bij de pomp 101 Tenge. Voor zover het verhaal hier gaat is die stijging niet het gevolg van ontwikkelingen op de internationale oliemarkt, maar het gevolg van een overval op een geldtransport ongeveer een week geleden. De grootste benzinepomphouder Biebars—die tevens een raffinaarderij bezit—haalt periodiek het geld van haar benzinestations op. Dit geldtransport is overvallen waarbij de geldtransporteur is doodgeschoten. Bij de overval is volgens de verhalen acht miljoen Tenge buitgemaakt. Een grote hoeveelheid geld voor lokale begrippen (vijftigduizend euro) en het verhaal gaat nu dat de benzineprijs is verhoogd om dit verlies te compenseren.

3 Reacties

 1. Volgens mijn snelle berekening betaal je nu 12,5 eurocent per liter, dat is na de verhoging…
  Hier is de prijs net iets hoger hoor, ondanks dat ie misschien zakt 🙂

  Trouwens, de rechterkant van dit reactievakje valt weg op mijn scherm, terwijl ik er wel kan tiepen? Dit kan ik bijvoorbeeld niet lezen (typen tot bijvoorbeeld)

  Reactie door Sander — 8 Nov 2005 @ 14:57

 2. De koers van de Tenge is wel wat ongunstiger hoor, maar we betalen nog altijd veel minder dan in Nederland. Op het ogenblik is het zo’n 30 eurocent per liter daar.

  Ik zal eens kijken waar dat probleem met de invoerbox vandaan komt. Zelf voer ik meestal weinig commentaar in, dus het was mij nog niet opgevallen. Bedankt voor de tip.

  Reactie door Lammert — 8 Nov 2005 @ 22:03

 3. Hallo Sander,

  Ik heb vandaag de oorzaak van het wegvallen van een deel van het reactievak gevonden en opgelost. Het reactievak is nu wat smaller, maar het verandert niet plotseling van breedte meer zoals hiervoor nog wel.

  Lammert

  Reactie door Lammert — 22 Jan 2006 @ 13:56

24 queries. 0.514 seconds.