1 Mar 2006

Baboeshka is overleden

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 22:17

Al enige weken ging het slecht met Elmira’s oma. Ze at nauwelijks meer en haar gewicht was zienderogen afgenomen. Ze kwam nauwelijks nog haar bed uit. Vandaag vroeg in de ochtend is ze overleden.

Het overlijden van een familielid zorgt in een Kazachse familie altijd voor een hectisch tafreel. Meestal wordt de overledene al de volgende dag begraven. Daardoor is er weinig tijd om nog het één en ander te regelen. Van heinde en verre komen familieleden op bezoek voor het laatste afscheid. De direct betrokkenen doen dan ook de hele dag niets anders dan eten koken.

Omdat baboeshka bij Elmira’s oom inwoonde kwamen de meeste mensen daar op bezoek. Maar omdat dat schuin tegenover ons huis is hebben Elmira en haar moeder de hele dag meegeholpen om alles goed te laten verlopen. De familie en kennissenkring is groot en naar schatting van Elmira zijn er ongeveer duizend mensen geweest voor het laatste afscheid.

Hieronder een foto van Elmira’s oma van bijna een jaar geleden.

Elmira's oma

1 reactie

  1. Mijn medeleven

    Ik weet wat het is als sommige familie leden ver weg wonen.
    mijn vrouw komt uit Astana.

    Reactie door Van de Braak Tsjernysjeva — 5 May 2006 @ 19:15

24 queries. 0.522 seconds.