21 May 2006

Verdroogde boomgaarden

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 19:19

Niet lang geleden heb ik een foto op de weblog gezet van een Chinese appel die langs de kant van de weg Shymkent-Almaty gekocht is. De appels worden verkocht in de buurt van het plaatsje Mitsjoerin waar in de Sovjettijd grote appelboomgaarden geplant zijn.

Appelbomen kunnen niet zonder water en na het ineenstorten van het Communistische regiem is het irregatiesysteem in het land in verval geraakt. Het gevolg hiervan is dat ondermeer de boomgaarden van Mitsjoerin onvoldoende water krijgen om de appelbomen te laten groeien. In grote delen van de boomgaarden zijn de bomen dan ook verdroogd en afgestorven wat een macaber beeld oplevert.

Verdroogde en afgestorven appelbomen bij Mitsjoerin in Kazachstan

24 queries. 0.505 seconds.