30 Oct 2006

Buurman Agil overleden

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 21:33

Vandaag is onze achterbuurman Agil overleden. Hij was al enige tijd ziek, en op 67 jarige leeftijd heeft het lichaam uiteindelijk de geest gegeven. In Kazachstan is het gebruikelijk dat overledenen binnen een etmaal begraven worden. Alvorens de begrafenis plaatsvindt komen vrienden en bekenden langs om afscheid te nemen. Hierbij is het gebruikelijk dat de gasten ook te eten en te drinken krijgen—alsof de nabestaanden niet wat anders aan hun hoofd hebben—en daarom hebben mijn schoonouders tot laat in de avond geholpen met het slachten en bereiden van een schaap, eten klaar maken, bedienen en alles in gereedheid te brengen voor de begrafenis morgen.

Omdat het een arm gezin is springt de lokale moskee bij in de kosten van de begrafenis. Op de foto de achterbuurman op archiefbeeld uit 2003, toen hij drie jaar geleden bij ons nog hielp bij de bouw van een douche en WC ruimte.

Buurman Agil als bouwvakker

1 reactie

  1. hallo lammert en elmira,krijg geen genoeg van jullie website.ik vind het prachtig,geweldig land met veel mogenlijkheden.ik hoop dat het nog eens een keer binnen mijn bereik ligt.ik weet dat het aan jezelf ligt,heb ook bewondering voor jullie dat jullie het gedaan hebben,helaas zijn niet altijd de omstandigheden naar wens.iniedergeval VEEL SUCCES

    Reactie door jhon brouwer — 31 Oct 2006 @ 0:17

12 queries. 0.059 seconds.