10 Feb 2007

Een nieuwe hengst

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 17:56

In de groep paarden op de boerderij in de bergen loopt al enkele jaren dezelfde hengst. Om inteelt te voorkomen is deze hengst enkele weken geleden verkocht. Enkele dagen geleden hebben Ruslan en mijn schoonvader uit een dorp zo’n 100 kilometer rijden hier vandaan een goede vervanger gevonden en vandaag heeft Ruslan met enkele dorpsgenoten een partijtje kokpar gespeeld om te kijken of er geen verborgen gebreken zijn.

Ruslan op het paard
Ruslan met het paard

2 Reacties

  1. Wat is kopkar? Zelf heb ik ook paarden, maar dat zijn western – cowboy paarden. Hoe hoog zijn deze?

    Groeten, Ad

    Reactie door ad kolsteeg — 27 Feb 2007 @ 19:21

  2. Kokpar is een wedstrijd dat vergelijking vertoond met polo, alleen wordt er hier een schaap als spelitem gebruikt. Het wordt vaak gespeeld op feestdagen met relatief hoge prijzen. De exacte spelregels ontgaan mij, maar je hier een foto zien die ik een paar jaar geleden gemaakt heb toen kokpar gespeeld werd ter gelegenheid van het einde van de tweede wereldoorlog.

    Reactie door lammert — 28 Feb 2007 @ 8:24

26 queries. 0.052 seconds.