14 May 2007

Hoopjes gezeefd zand

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 9:25

Om de kwaliteit van ons betonzand te controleren heb ik uit Nederland al eens een set zandzeven meegenomen. Een paar handjesvol zand door de zeven geeft een goed beeld van de samenstelling van verschillende soorten zand. Vandaag hebben we in Tjulkebas bij een bedrijf dat gebroken grind en zand levert voor de asfalt en betonindustrie een emmertje zand en grind meegenomen om te testen. Het resultaat is op de foto te zien.

Praktisch alle korrelmaat groepen komen in ongeveer gelijke hoeveelheid voor wat een goed betonzand oplevert. Het enige mogelijke probleem met dit zand is de paar volumeprocenten van korrels met een diameter kleiner dan 62 micrometer in het kleine hoopje onderaan. Dit duidt op een klein restant leem en/of klei maar vergeleken met andere zandsamples die we hebben getest in de omgeving is dit zand voor ons beton geschikt.

Hoopjes gezeefd zand

24 queries. 0.512 seconds.