18 Jun 2007

Big Brother toilet

Categorie: Luchtig — lammert @ 21:37

We hebben thuis twee WC’s. Niet omdat wij in een bijzonder groot huis wonen, maar voornamelijk vanwege cultuurverschillen. Mijn vrouw en ik zijn gewend om op een doorspoeltoilet onze behoefte te doen, maar voor veel Kazachen die op bezoek komen is dat maar niets. Zij houden het liever op tot ze weer thuis zijn, dan dat ze in huis de boel bevuilen. Daarom hebben we sinds kort achter het huis een overdekt gat in de grond voor de lokale bevolking. Toch is ook bij dit toilet de beschaving doorgedrongen. Omdat dit toilet in een donkere hoek ligt en voornamelijk door vreemden wordt gebruikt heb ik op het paadje er naartoe en in het toilet zelf verlichting aangebracht die door twee bewegingsmelders automatisch wordt aangeschakeld. Dat niet elke Kazach daar even gecharmeerd van is bleek vanavond toen Elmira gierend van de lach terug in huis kwam. Eén van de toiletgebruikers had de infrarood bewegingsmelder voor een camera aangezien en hem voor zijn privacy helemaal met toiletpapier omwikkeld…

7 queries. 0.045 seconds.