23 Jun 2007

Radiatoren op de weg

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 9:33

Eén van onze hobbies—noem het een vreemde—is het fotograferen van ongelukken op de Kazachstaanse wegen. Met name vrachtwagens liggen nog al eens in minder gemakkelijke posities naast de weg. Vanmorgen was het de beurt aan een vrachtwagen gevuld met radiatoren. Die zijn bij de plus 35 die het op dit moment bij ons is niet echt nodig en de chauffeur had beter thuis kunnen blijven. Dat deed hij echter niet en de lading ging op de helling van de steile Mashat pas schuiven. Het gevolg een gekantelde aanhanger en veel onnodig staal op de weg.

Gekantelde vrachtwagen met radiatoren

5 Reacties

 1. Lammert,

  ik ben net een aantal dagen terug uit centraal Azie, ik heb daar een aantal landen bezocht, waaronder ook Kazachstan. Erg indrukwekkend allemaal. Nu is mijn vraag wat doe je allemaal in Kazachstan? Werk je daar? Ik ben zelf expediteur die gespecialiseerd is in de CIS landen.

  Laurens

  Reactie door Laurens Thiermann — 28 Jun 2007 @ 10:08

 2. Lammert, helemaal met je eens niet nodig nu, het vervoeren van radiatoren. Dit weekend zijn we op en neer geweest naar Taraz en zagen een soortgelijk ongeluk maar deze keer met watermeloenen. Helaas had ik geen camera bij me om een foto te sturen voor je collectie. Het was een berg watermeloenen moes.

  Groetjes

  Garry en Aigul

  Reactie door Garry Schrage — 16 Jul 2007 @ 8:09

 3. goeiemorgen,middag,avond Lammert, ‘k volg je al een tijd via internet en smul ervan. Ik ben sinds 7 jaar getrouwd met een Kazaachse(Diana), we hebben een dochtertje van 4 jaar(Nadia), wonen in NL, zijn samen 4 keer in KZ geweest (Almaty tot Oezkamenagursk), ben verliefd op het land en de mensen (!!!!…), heb er 2 NL-vrienden verloren (overleden),we gaan er nog wel 100x naar toe (Als Jezus of Allah het goeddunkt). Ik werk voor een software joert(technische helpdesk (denk aan MCSA), heb in het verleden ook nog een tijd geprogammeerd (RPG400/Cobol), ben gelukkig, maar willen weg uit NL, naar KZ (je zult ongetwijfeld begrijpen waarom!!).
  Kun jij ons enkele tips (werk,rabotte,arbeit,work) geven hoe en waar?? Ik ben voor alles in, zelfs gaten voor buitentoiletten graven, maakt niet uit, als ik maar uit NL kom, ben het werkelijk K”ts-moe hier!! Ik zou het (werkelijk eerlijk waar) op prijs stellen als je me een reactie zou gunnen.

  Vriendelijke groeten en het allerliefst aan je gezin,

  Sjaak.

  Reactie door Sjaak — 24 Jan 2008 @ 0:16

 4. Hoi Lammert, het is al meer dan een half jaar geleden dat we iets nieuws hebben gezien op deze (mooie) site, waar blijf je? We maken ons zorgen… Vriendelijke groeten, Peter.

  Reactie door Peter — 18 Mar 2008 @ 18:15

 5. Het stoort mij zelf ook dat ik al een tijd niets op de weblog heb gezet. Ik heb bakken met foto’s van het begin van de bou van ons huis in Kazachstan, maar ik vind maar geen tijd om ze uit te sorteren en de leuksten hier te plaatsen. Ik ga toch proberen dat in de komende dagen te doen.

  Reactie door lammert — 19 Mar 2008 @ 14:31

26 queries. 0.538 seconds.