15 Sep 2007

Chris zegers aanschouwt voorbereidingen kokpar wedstrijd

Categorie: Dagelijkse leven,Luchtig — lammert @ 10:36

Dat het leven van een programmamaker niet altijd over rozen gaat merkt Chris Zegers hier bij de voorbereidingen van een partijtje kokpar waaraan hij zal deelnemen. Kokpar is een polospel waarbij een dode geit naar bepaalde plaatsen op het speelveld gebracht moet worden. De geit wordt voordat het spel begint ritueel geslacht. Hierbij worden gebeden uitgesproken en volgens islamitische traditie dient de geit met zijn kop naar Mekka te liggen.

Deze foto is genomen voor ons guesthouse. De voltallige RTL Travel televisieploeg die de opnamen maakt heeft vannacht in ons guesthouse geslapen. Na de opnamen van de wedstrijd die vanwege het strakke schema van de televisieploeg bij uitzondering in de ochtend zal plaatsvinden zullen we ze naar het vliegveld in Shymkent brengen zodat ze hun reis door Kazachstan kunnen vervolgen.

Niet alleen de organisatie van de wedstrijd vóór het middaguur heeft ons moeite gekost, maar het is nu ook Ramadan, een periode waar normaliter feestelijkheden en sportwedstrijden slechts mondjesmaat worden gehouden. Gelukkig is het ons gelukt een grote ploeg kokparisten bij elkaar te krijgen die samen met Chris aan de wedstrijd een kilometer buiten Zhabagly zullen deelnemen.

Chris Zegers ziet hoe een geit onthoofd wordt

24 queries. 0.505 seconds.