30 Oct 2007

Waterleidingput

Categorie: Nieuwbouw huis — lammert @ 16:35

Er zijn nu op ons bouwterrein een paar concrete aanwijzingen zichtbaar dat er gebouwd wordt. Eén daarvan is de put waarin zich de hoofdkraan van de waterleiding bevindt. We hebben die hoofdkraan bewust op ons eigen terrein, en niet in een put langs de kant van de weg boven de centrale waterleiding zoals zoveel mensen. Op die manier is de kans dat iemand het putdeksel steelt om het aan een oudijzerboer te verkopen geringer. Het deksel zelf komt met prefab betonplaat van de voormalige kippenslachterij bij het dorp. Om deze betonplaat hebben we bekisting geplaatst, wapening gelegd en extra beton gestort om zo een dik en duurzaam deksel van onze hoofdkraanput te creëren.

Uiteraard hebben we eraan gedacht om een leiding door het beton heen naar boven te laten steken waarop twee slangen kunnen worden aangesloten. Op die manier hebben we tijdens onze bouwactiviteiten altijd schoon stromend water.

Put van de hoofdkraan van onze waterleiding

24 queries. 0.503 seconds.