9 Nov 2007

Beijzelde bekisting

Categorie: Nieuwbouw huis — lammert @ 15:44

Het weer in Kazachstan is nogal wat extremer dan in Nederland. Eén van de redenen dat we door onze betonspecie een speciaal voor Siberische omstandigheden ontwikkelde superplastificator mengen. Hierdoor is niet alleen de benodigde hoeveelheid water lager—wat de sterkte van het beton ten goede komt—maar ook is het beton tijdens en na het uitharden vorstbestendiger. Dat dat geen overbodige luxe is bewijst deze foto. De ijzel van de afgelopen nacht heeft een centimeter dikke ijslaag gevormd rond de bekisting van de pas gestorte laatste kolommen aan de westzijde van ons bouwterrein.

Beijzelde bekisting

1 reactie

  1. pffff… laatste keer dat ik hier zulke ijzel gezien heb is zo’n kleine 20 jaar geleden…

    Reactie door Walter W. Krijthe — 8 Jul 2008 @ 11:19

15 queries. 0.044 seconds.