17 Jul 2008

Stuk hekwerk bijna geplaatst

Categorie: Nieuwbouw huis — lammert @ 16:22

Het plaatsen van een hekwerk is relatief eenvoudig werk, zelfs voor één man. Op de betonfundering heb ik twee voeten geplaatst waarop het hekwerk wordt gezet. De voeten kunnen elk middels twee lange bouten op hoogte worden gebracht. Op die manier is het heel eenvoudig om een hekwerk precies waterpas en op de juiste plaats te krijgen. De ankers die voorgegoten zijn in de beton kunnen met een slijptol op lengte worden gemaakt waarna het hekwerk alleen nog maar vastgelast behoeft te worden. Omdat alle betonpilaren waterpas staan en de gaten in de bekisting voor de ankers indertijd tot op de millimeter zijn uitgemeten is het niet noodzakelijk om het hekwerk ook nog eens vertikaal uit te lijnen. Als de ankers precies in het midden van het hekwerk worden vastgelast staat het hekwerk automatisch goed uitgelijnd. Wat aandacht in het voortraject scheelt zo heel wat pas- en meetwerk in de finale fase.

Een hekwerk klaar om geplaatst te worden

10 queries. 0.044 seconds.