24 Nov 2008

Voormalige badkamer

Categorie: Onze bouwval — lammert @ 14:48

Wanneer er in het Guinness book of Records een categorie zou bestaan voor kleinste badkamer, dan had de badkamer van onze bouwval zeker een gooi kunnen doen naar die titel. 1 bij 1,60 meter en daarin dan ook nog een badkuip geplaatst. Zelfs voor Elmira zou het moeilijk zijn geweest om zich daar nog fatsoenlijk in te bewegen. Daarom hebben we al lang geleden besloten de badkamer te verwijderen en het oppervlak bij de wel erg kleine overloop op de eerste verdieping te trekken.

De wand tussen de overloop en de badkamer heb ik verwijderd en ook de dubbele muur waarin een aantal luchtkanalen liep voor de ventilatie van de keuken en toilet op de begane grond is grotendeels ontmanteld. Met name dat laatste gaf een interessante verrassing. Alleen de asbestbuis voor de rookgassen van de geiser in de keuken bleek door een gat in de betonnen plafondplaat naar buiten te steken. De drie algemene ventilatiekanalen voor de keuken, toilet en badkamer kwamen op een blind stuk beton uit. Dat zal lekker gestonken hebben met een ongeventileerd toilet zonder raampje vlak naast de keuken. Met een dergelijke bouwwijze begin je steeds meer te begrijpen waarom Kazachen een gat in de grond buiten voor hun behoefte veelal prefereren boven een WC in huis.

Voormalige badkamer op de eerste verdieping

24 queries. 0.508 seconds.