24 Nov 2008

Waterput leegscheppen

Categorie: Onze bouwval — lammert @ 14:49

Het heeft voordelen en nadelen wanneer je huis op het laagste punt van het dorp ligt. Het voordeel is dat zelfs als het hele dorp zonder leidingwater zit er uit jouw kraan waarschijnlijk nog een paar drupjes water komt. Het nadeel is dat wanneer je aan de centrale waterleiding een nieuwe aansluiting wilt lassen dat elk straaltje water dat nog langs één van de oude communistische afsluiters sijpelt uiteindelijk bij jouw eruit komt.

Het “even” een nieuwe aansluiting voor de waterleiding maken voor onze bouwval had dus wat meer voeten in de aarde dan gedacht. Volgens echt Kazachstaans gebruik zijn er zeven mensen nodig bij dit soort werk, waarbij het aantal actieve mensen door de afmetingen van de put beperkt blijft tot twee.

Het plan om om een uur of elf een nieuwe aansluiting klaargemaakt te hebben bleek uiteindelijk pas om half zeven ‘s avonds geklaard.

Water scheppen uit de waterput

22 queries. 0.479 seconds.