14 Dec 2008

Buizen voor de centrale verwarming

Categorie: Onze bouwval — lammert @ 13:00

De afgelopen week hebben we beton gestort in onze bouwval. In drie van de vier kamers op de begane grond ligt nu een circa dertig centimeter dikke betonnen constructievloer. Alleen in de keuken moeten we de vloer nog storten. Dit zal echter pas na de winter gebeuren. We hebben bewust gekozen om met de keuken nog even te wachten omdat hier de meeste leidingen onder de vloer zullen doorlopen. Tegen de zuidmuur van de keuken hebben we namelijk enkele weken geleden bij het leggen van de nieuwe riolering en waterleiding een kleine kelder van één bij één meter gevonden die ideaal is om als startpunt te dienen voor de waterleiding en centrale verwarming aansluitingen in huis. Pas als alle leidingen hiernaartoe zijn aangelegd kunnen we de vloer storten. Ook de kelder zelf moet nog worden gerenoveerd. De van baksteen opgetrokken zijwanden zijn door water met name in het onderste deel behoorlijk aangetast.

Vanuit de andere drie kamers op de begane grond hebben we vanaf de geplande locaties van de radiatoren geisoleerde buizen in de beton gestort tot aan de kelder. In de kelder komt vervolgens een CV verdeler waarop deze leidingen worden aangesloten. De leidingen zijn bewust in de constructievloer gelegd en niet in de dekvloer omdat we in de dekvloer vloerverwarmingsbuizen willen leggen.

Verwarmingsbuizen in de beton

21 queries. 0.054 seconds.