27 Jun 2011

Bouwplaats garage

Categorie: Onze bouwval — lammert @ 14:35

Naast het huis hebben we de oude garage die tegen het huis was aangebouwd weggehaald. Regenwater is jarenlang vanaf het platte betondak van de garage achter de stuclaag van het huis gesijpeld en heeft daar een deel van de toch al niet kwalitatief hoogwaardige bakstenen van het huis aangetast. In plaats daarvan bouwen we nu daarom niet ver van de omheining een nieuw gebouw waarvan het voorste deel dienst doet als garage, het middelste deel als open opslag en het achterste deel als sauna. Volgens de bouwvoorschriften moeten gebouwen minstens 2 meter vanaf de omheining staan om in geval van brand overslaan naar de buren te voorkomen en aan die regel hebben we ons netjes gehouden. Vorig jaar zijn in deze straat nog een aantal aan elkaar gekoppelde schuurtjes afgebrand toen in één daarvan een hooibrand ontstond, dus dergelijke bouwregels hebben zeker waarde.

Bouwplaats van onze nieuwe garage met sauna

24 queries. 0.506 seconds.