7 Jul 2011

Betaal maar met plastic

Categorie: Handig op reis — lammert @ 11:36

Ken je dat gevoel altijd de eerste te zijn? De eerste met een wasmachine in het dorp, de eerste met een geïsoleerd huis en de eerste met een centrale verwarming met circulatiepomp. Vandaag kunnen we weer een mijlpaal aan het lijstje toevoegen. We zijn de eerste plek in de gemeente waar met pinpas betaald kan worden. Een betaalautomaat is een lang gekoesterde wens, omdat veel buitenlandse toeristen niet met veel cash op pad willen gaan. Tot nu toe moesten toeristen ofwel proberen met hun excursies strikt binnen een budget te blijven, of we reden na afloop van hun bezoek naar de dichtstbijzijnde geldautomaat (een half uur rijden) in de hoop dat die voldoende briefjes zou uitspugen. In een enkel geval hebben toeristen later zelfs vanuit Nederland hun openstaande schulden via een bankoverschrijving voldaan. Vanaf vandaag kunnen toeristen echter gewoon hun plastic kaartje in onze betaalautomaat steken, de pincode intoetsen en het geld wordt automatisch op onze rekening gestort. Het maakt niet uit of het om creditcards gaat of om reguliere betaalpassen, zelfs de gewone Nederlandse giropas wordt door onze automaat in dank aanvaard. De man van de bank die het apparaat bij ons installeerde bevestigde dat wij de eerste in de hele gemeente zijn. Nog geen enkele winkel, restaurant of zelfs het treinstation biedt de mogelijkheid om met plastic te betalen.

Nu eens kijken hoe snel de concurrentie dit initiatief overneemt. De wasmachine had twee jaar nodig om door te dringen in het dorp, de isolatie en centrale verwarming één winter.

3 Reacties

 1. Mooi zo, wordt het nog makkelijker om bij jullie te verblijven. Goed om te zien dat je de blog weer update houd.

  Reactie door Justin Jansen — 4 Aug 2011 @ 11:46

 2. Hoi Justin,

  Leuk om weer wat van je te horen. We zijn op dit moment druk bezig om het voor de toeristen nog aantrekkelijker te maken. Niet alleen betalen met plastic, maar ook Wifi zit er aan te komen waardoor de gasten zelf met hun laptop of smartphone met het thuisfront kunnen houden.

  Reactie door lammert — 10 Aug 2011 @ 3:10

 3. We gaan wel erg hard vooruit Lammert.

  Jabagly is een pareltje in KZ..

  Garry

  Reactie door Garry schrage — 16 Oct 2011 @ 10:47

26 queries. 0.545 seconds.