14 Sep 2011

Dat is interessant…

Categorie: Filmpjes,Nathalie — lammert @ 14:58

Vandaag zijn we in Almaty. Met de nachttrein heen en terug zitten we totaal 24 op het spoor om een tiental uren in de grootste stad van Kazachstan door te brengen. Mijn nieuwe Nederlandse paspoort ligt klaar op de ambassade en tegelijkertijd gaan we nieuwe visa aanvragen voor vrouw en kinderen. Dan kunnen we op elk moment dat we dat willen met de hele club naar Nederland afreizen voor familiebezoek.

Hoewel de moeder voor kinderen de aanvraag van een visum mag doen hebben we Nathalie meegenomen. Ze is nu zes, gaat naar school en je merkt dat daardoor de interesses gaan veranderen. Ze heeft net waterpokken gehad en de school heeft daardoor liever dat ze een paar dagen nog niet komt om te voorkomen dat andere kinderen het krijgen, maar zelf heeft ze nergens last meer van. Vandaar dat ze is meegereist naar Almaty.

De veranderende interesses merk je aan alles wat ze tegenkomt. In plaats van vragen om speelgoed of snoep te kopen bij elk stalletje waar we langs komen neemt ze deze andere omgeving helemaal in zich op. Bij alles wat anders is dan wat ze gewend is zegt ze: “Dat is interessant…”

Om de dag wat te breken hebben we de middag doorgebracht in het stadspark van Almaty. Hier is een dierentuin die iets beter is dan die van Shymkent maar nog niet te vergelijken met Emmen, en een aantal speelattracties. Op het filmpje glijdt Nathalie van een grote glijbaan.

1 reactie

  1. beste lammert,

    ik vroeg mij af, leer je je kinderen ook nederlands?

    m vr gr

    Louis

    Reactie door Louis — 14 Nov 2011 @ 11:55

26 queries. 0.539 seconds.