13 Oct 2011

Profielen stellen

Categorie: Onze bouwval — lammert @ 19:06

Af en toe doe je schijnbaar heel normale dingen die bij de Kazachen bijna de ogen uit de oogkas doet rollen. Er komt een serre aan de zuidkant van ons huis en daarvoor moet een borstwering gemetseld worden. Toen we er vandaag mee aan de slag gingen keek Elmira haar ogen uit toen ik een stel houten profielen tevoorschijn toverde die ik in de dagen ervoor voorbereid had om op de hoeken van de te metselen muur te plaatsen.

Zoiets had ze nog nooit gezien in Kazachstan, een houten skelet rond een te metselen muur waaraan de metseldraad bevestigd wordt. Ze was echter snel bekomen van de schrik en de profielen zijn inmiddels geplaatst en waterpas gesteld. Onze vaste bouwvakker Askar zei niets, maar observeerde des te meer. De kans is groot dat binnekort meer muren bij ons in de omgeving gemetseld gaan worden volgens deze revolutionere methode.

Door dit soort gebeurtenissen begin je ook steeds meer te begrijpen waarom in Kazachstan maar zeer weinig huizen volledig vlakke muren hebben.

5 Reacties

 1. Lammert,

  Op Afcinao wordt momenteel een nieuw huis gebouwd en ook daar wordt nog steeds zonder profielen en metsel lijntjes gewerkt.
  Alleen een klein waterpasje om af en toe even te meten.

  Gelukkig hebben deze mensen het vaker gedaan want de muren lijken redelijk recht te staan. Tegenover ons wordt even in 3 maanden een huis uit de grond gestampt. Dus een nieuw uitzicht als je/jullie weer eens een nachtje slapen..

  Groeten

  Garry

  Reactie door Garry schrage — 16 Oct 2011 @ 11:14

 2. Hallo Lammert,

  Even een bericht van een motorrijder uit 2007 die bij jullie gelogeerd heeft.

  We, een vriend en ik, gaan volgend jaar in juli weer naar Kirgizstan. We doen onze motoren in een container, 20 stuks door mij georganiseerd, en beginnen in Almaty.

  Leuk dat je weer aan het posten bent, ik was jullie niet vergeten. Wat zijn jullie kinderen gegroeid zeg.

  Tot volgend jaar, Ad

  Reactie door Ad Kolsteeg — 22 Nov 2011 @ 22:12

 3. Beste Lammert,
  Bij toeval kwam ik op je site (ik zocht naar recept voor zure haring, haha). Leuk geschreven, en je maakt nog eens wat mee! Ik heb volgens mij het hele weblog inmiddels gelezen. Jammer dat je het al meer dan 6 maanden niet meer bijgewerkt hebt. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Veel geluk!

  Reactie door Ted — 20 Jun 2012 @ 16:17

 4. Hoi Ted,
  Het vervolg is inmiddels zichtbaar. Ik heb een heel aantal artikelen toegevoegd aan de weblog.

  Groeten,
  Lammert

  Reactie door lammert — 10 Jul 2012 @ 4:10

 5. Ha! Ik verheug me erop.

  Reactie door Ted — 28 Aug 2012 @ 19:09

24 queries. 0.537 seconds.