29 Jun 2012

Staanders voor de serre

Categorie: Onze bouwval — lammert @ 16:21

De constructie van onze serre is op basis van kokerbalken van 12 x 16 centimeter. Niet dat we zulke zware balken echt nodig hebben, maar ze kwamen vrij bij de afbraak van de oude kippenslachterij bij ons dorp. De balken worden ingestort in beton in het muurtje dat we vorig jaar gemetseld hebben.

Op de eerste foto is nog een detail te zien dat bij niet veel huizen voorkomt. In de grond zit een wit rond deksel dat de hemelwaterafvoer afdekt die we daar gelegd hebben. Hemelwaterafvoeren zijn zeldzaam hier en het water flikkert bij de meeste huizen gewoon het dak af waardoor er rond het huis bij regenachtig weer altijd een modderpoel ontstaat. Dat gaan wij anders doen.

In te storten serre paal
Bekisting rond de serre paal
De drie staanders staan op hun plaats

10 queries. 0.040 seconds.