27 Nov 2012

Op de brug

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 14:56

Wat is erger dan geen onderhoud aan een auto? Dat is onderhoud bij een Kazachstaanse garage. Daar hebben ze een tijdje geleden een pakking van de versnellingsbak vernieuwd. Dat is goed gegaan, maar ze hebben vergeten daarna weer olie in de versnellingsbak te gieten. Nu heeft een Russische versnellingsbak het voordeel boven een Europeese dat de onderdelen vrij lang zonder olie kunnen en eerst met lawaai aangeven dat er was mis is, in plaats van dat er iets breekt en je langs de kant van de weg staat.

Dit was echter wel de druppel en vanaf nu komt onze Lada nooit meer in een lokale garage. Tot het moment dat de smeerkelder klaar is heb ik deze oprijbrug van waaraf ik de meeste onderhoudswerkzaamheden kan doen. Het lassen koste een paar dagen maar dat is het werk meer dan waard. De middensegmenten tussen de voor en achterwielen kunnen worden uitgenomen waardoor er vrij toegang is tot de onderkant van de auto.

Ik heb eerst maar eens de olie in de versnellingsbak weer aangevuld. Komende winter staat de auto in de garage. Als het volgend voorjaar weer mooi weer wordt kan ik aan de revisiebeurt van de versnellingsbak beginnen.

Onze lada op de oprijbrug

24 queries. 0.513 seconds.