2 Apr 2013

Voor wat voor auto is het?

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 13:58

Vandaag waren we in Shymkent inkopen doen en de nodige zaken regelen. De afgelopen dagen hebben we regen gehad en de voorspelling voor de komende paar dagen is koud met harde wind. Geen weer om op de bouwplaats veel te doen. Vandaar dat we de tijd nuttig in Shymkent besteden.

Voor de cirkelzaag die ik gebouwd heb wil ik een reserve V-snaar kopen. De V-snaar die er nu op zit wordt normaal gebruikt om in een auto een dynamo aan te drijven met een vermogen van zo’n 700 Watt. Met de 3 kilowatt van de cirkelzaag zal de levensduur beduidend korter zijn is mijn inschatting. Om niet plotseling stil komen te staan met de cirkelzaag met een gebroken V-snaar is het beter eentje op voorraad te hebben. Met de betonmolen hebben we al problemen genoeg gehad toen daarvan de multi-V snaar knapte. En aldoende leert men.

De originele snaar hebben we gekocht op de autoonderdelenmarkt bij een kiosk die alleen maar dergelijke riemen verkoopt. Ik had het merk en nummer opgeschreven, om precies te zijn een Dayco 11A0710C. Op de vraag of zij nog zo’n riem hadden kwam van de dame achter de balie de tegenvraag: “Voor wat voor auto is het?” Hé ik wil die riem, het is niet voor een auto. “Nee, maar voor wat voor auto is het?”. Gelukkig zijn er mannen in Kazachstan die meer verstand hebben dan vrouwen. De mannelijke helft die in de kiosk werkte was namelijk inmiddels achter in de container op zoek gegaan en had het bewuste model riem gevonden.

1000 Tenge armer en een V-snaar rijker konden we verder onze inkopen doen. Onder andere een poelietrekker en een set seegerringtangen voor de aanstaande versnellingsbak revisie.

10 queries. 0.058 seconds.