16 Aug 2005

Prikjes voor Nathalie

Categorie: Nathalie — lammert @ 19:14

Nathalie is vandaag naar het ziekenhuis geweest voor een aantal inentingen. Net als bij babies in Nederland gebruikelijk is, is ze vandaag ingeënt tegen DKTP, Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Polio. Daarnaast heeft ze nog een Hepatitis B vaccinatie gekregen. Dat is in Nederland ongebruikelijk omdat het Hepatitus B virus daar praktisch niet voorkomt, maar in Kazachstan is het een wijd verspreide infectieziekte. Een vaccin voor Hepatitis B bestaat nog niet zo lang, maar het huidige vaccin geeft in zo’n 90% van de gevallen na drie maal vaccineren levenslange bescherming tegen het virus.

Uiteraard was Nathalie niet erg blij en al bij het binnengaan van het ziekenhuis zette ze het op een huilen. Kennelijk was ze de vorige vaccinatie tegen Tuberculose nog niet vergeten.

10 queries. 0.038 seconds.