8 Apr 2006

Een paar uurtjes voor vertrek

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 5:11

Vanavond vertrekt het vliegtuig naar Almaty. De tijd waarop ik vlieg is heel wat gunstiger dan in het verleden. Het vliegtuig vertrekt om half zeven in de avond van Schiphol waardoor ik mij mooi ‘s ochtends kan voorbereiden zoals koffers pakken en dergelijke. Wie mijn vorige vertrekken naar Kazachstan op deze weblog gevolgd heeft weet namelijk dat ik als gewoonte heb pas enkele uren voor mijn vertrek te beginnen met mijn koffer te vullen.

Gisteravond heb ik benut om nog een doos vol te stoppen die per post naar Kazachstan gaat. Die doos zal waarschijnlijk ongeveer een week na mijn aankomst arriveren. Door 20 kilo per post, en 20 kilo in mijn bagage te stoppen kan ik op die manier 40 kilo spullen naar Kazachstan vervoeren.

Zo’n doos bevat altijd weer verrassingen voor Elmira en haar familie. Een aantal maanden geleden was honingdrop het ultieme wat ik er als presentje in kon stoppen. Dat is nu veranderd in hagelslag. Inderdaad, hagelslag is nu het favoriete broodbeleg geworden. Het liefst zou Elmira ook nog willen dat ik er een doos kroketten in mee zou sturen, maar ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om die op goedkope manier diepgevroren in Zhabagly te laten aankomen. Je merkt het al, Elmira heeft de lokale gerechten Plov en Shaslik langzamerhand ingeruild voor de meer Nederlandse zaken als drop, hagelslag en kroketten. Ze spreekt nog geen vloeiend Nederlands maar de inburgeringscursus is al een aardig eind op weg. 🙂 Of zou Rita Verdonk het eten van hagelslag niet bedoeld hebben met uitspraken over het aanpassen aan de Nederlandse cultuur?

22 queries. 0.490 seconds.