18 Apr 2006

Kapperszaak in Zhabagly

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 11:20

Elmira’s zuster Gulnara heeft in Rusland drie jaar geleerd voor kapster. Tegenwoordig heeft ze in haar huis haar eigen bescheiden kappershoekje waar ze onder andere gebruik maakt van een Nederlandse droogkap die mijn moeder cadeau heeft gedaan. Bovendien knipt ze op verzoek van de schooldirectie periodiek de bolletjes van de schoolgaande kinderen. De UNDP United Nations Development Program sponsort projecten waarmee de leefbaarheid op het platteland in Kazachstan wordt bevorderd en recentelijk heeft Gulnara een verzoek gedaan voor een sponsorbedrag om de kapsalon een wat professioneler aanzien te geven. In Zhabagly en omstreken is zij de enige kapster en veel mensen gaan nu nog met de bus of taxi naar Wanovka om daar hun kapsel te laten bijwerken. Wanneer in het dorp een eigen full-time kapsalon is wordt daarmee de leefbaarheid van Zhabagly bevorderd en wordt de trek van inwoners naar de grote stad mogelijk afgeremd.

Vandaag kwam een brief van de UNDP dat haar verzoek is ingewilligd en dat ze geld krijgt om een kapsalon in te richten. Er moet nog wat papierwerk verricht worden voor het bedrag daadwerkelijk wordt uitgekeerd, maar binnenkort hebben we in het dorp een heuse kapsalon.

22 queries. 0.489 seconds.