20 Apr 2006

Ander weer

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 11:18

De ochtend wekt ons rond zeven uur met sterke zonnestralen vanuit ons raam aan de oostkant van de slaapkamer. Toch wijst alles erop dat de dag niet zo zal eindigen. Het is nog steeds slechts April en het weer kan in de lenteperiode gemakkelijk omslaan. In Almaty hadden we de 9e nog sneeuw. De eerste dagen in Zhabagly hebben we behoorlijke nachtvorst gehad en moest de kachel in de avond en nacht aan, maar de laatste dagen is het zonnig en warm geweest met zo’n 25 graden in Zhabagly. De bewolking trekt nu echter langzaam maar zeker een deken boven het land en de zon verdwijnt in de loop van de ochtend praktisch helemaal. Voorlopig is het nog droog, maar dat zal waarschijnlijk niet de hele dag zo blijven.

Elmira is met de auto naar Wanovka om inkopen te doen. In de tussentijd werk ik de weblog bij, repareer een schijnwerper die kapot gegaan is toen een knecht op de boerderij van zijn paard viel, en bereid wat zaken voor voor de bouw van onze omheining. Grote bouwtekeningen zijn hier niet echt nodig, maar wel wat schetsen om de bouwvakkers duidelijk te maken hoe ze te werk moeten gaan. Tenslotte is zo ongeveer alles wat ik hier aan voor ons Nederlanders eenvoudige bouwmethoden introduceer—zoals glaswolisolatie, thermostatisch geregelde radiatorkranen en hotelschakelingen voor lampen—een dusdanige noviteit dat uitleg noodzakelijk is om te zorgen dat het aan het eind functioneert zoals het bedoeld is.

De grote voorbereidingswerkzaamheden op ons bouwterrein zijn afgerond. Voor één boom en een paar boomstronken is een zware ketting nodig om ze los te trekken. Die zal mijn schoonvader waarschijnlijk vanmiddag ophalen bij de voormalige kippenslachterij.

24 queries. 0.514 seconds.