3 Nov 2006

Chinese venters

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 11:00

Gastarbeiders in Kazachstan zijn geen vreemde verschijning. In onze regio zijn het met name mensen uit Oezbekistan die seizoenarbeid verrichten in de landbouw of bij constructiewerkzaamheden. Steeds vaker zien we echter Chinezen opduiken hier, ondanks dat we zo’n 1000 kilometer van de Chinese grens verwijderd zijn.

In Shymkent is een groot bouwproject van een Chinese projectontwikkelaar met voornamelijk Chinees personeel, en sinds kort heeft een agrarisch bedrijf in Tjulkebas een aantal Chinezen in dienst voor het poten en rooien van arbeidsintensieve gewassen. Vandaag kwamen deze Chinezen op een klein tractortje langs in ons dorp om hun waren uit te venten. Eén van de twee sprak redelijk Russisch, de ander alleen Chinees. De tomaten waren goed en niet al te duur, dus voor een speciale Kazachse salade hebben we een heel aantal kilos ingeslagen.

Er is nog iets opvallends op de foto te zien. Na vele jaren heeft gemak het gewonnen van mooi. Recentelijk heeft Elmira namelijk haar haar laten kortwieken.

Chinese venters per tractor

25 queries. 0.220 seconds.