2 Apr 2007

Natuurlijk geneesmiddel

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 17:02

De bevolking in Kazachstan—zeker op het platteland—staat nog veel dichter bij de natuur dan de gemiddelde Westerse mens. Zo ook waar het gaat om geneesmiddelen. Waar wij in Nederland voor alle medicijnen naar de apotheek of drogist moeten zoekt men in Kazachstan nog vaak naar medicinale kruiden die in de natuur voorkomen. Elmira’s moeder heeft last van benauwdheid waartegen efidrine helpt. De plant waar efidrine uit wordt gewonnen is de ephedra, en deze plant komt vlak buiten Zhabagly in het wild voor op de oevers van de Zhabagly rivier tussen de stenen. Elmira komt hier met Nathalie terug met een bosje ephedra waarvan het medicijn voor mijn schoonmoeder zal worden gemaakt.

Elmira met Ephedra

10 queries. 0.041 seconds.