19 Jun 2007

Pitstop

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 16:42

Het is maar zelden dat ik op de weblog schrijf over mijn zakelijke bezigheden in Kazachstan, maar vandaag is er een uitzondering. Eén van mijn trouwe weblog lezers—Ad Kolsteeg—is namelijk met twee collega motorrijders, Sjeng en Gé, langs gekomen. Ze maken met zijn drieën een tocht van Nederland tot aan Mongolië en vervolgens via Siberië terug naar Nederland. Ze hebben er nu een week of drie op zitten en na negen dagen zandhappen in het droogste en warmste deel van Kazachstan zijn de douche en bedden in ons pension een verademing.

Met name het noordelijke deel van de “snelweg” M32 door Kazachstan blijkt een verschrikking te zijn. Uit de foto’s die ze hebben genomen lijkt de weg daar meer op een maanlandschap met diepe kruisende sporen in de klei, dan een doorgaande weg. Wie ook via die route door Kazachstan wil rijden is dus gewaarschuwd. Een allroad motor of een 4×4 auto is een must.

De relatieve koelte en de rustdag bij ons komen goed van pas voor motoronderhoud. Banden worden verwisseld om voorbereid te zijn op de wegen in Kirgizië en omdat dat tijdens het banden wisselen gemakkelijk gaat worden ook de remmen geïnspecteerd.

Motoronderhoud

6 Reacties

 1. Hoi, Lammert,

  wij zijn familie van Gé !!
  Harstikke fijn, dat je de jongens zo gastvrij hebt onthaald.
  Waren ze een beetje in een goeie conditie ??
  Hoe was het met gé zijn been en motor ??
  Ze zullen idd blij zijn een keertje lekker te hebben kunnen bijkomen.

  Groeten, Frits, May, Don en Wout.

  Reactie door frits en may — 24 Jun 2007 @ 19:57

 2. Ondanks de slechte wegen in het noordelijke deel van Kazachstan waren de drie heren nog vol enthousiasme. Ze zijn zelfs een dagje per paard het natuurreservaat in geweest om bij te komen. Met elke dag op de motor zitten is paardrijden een makkie.

  Het been heelt vanzelf weer volgens Gé, en hij kan er op lopen, al gaat het wel wat mank. Hij was in staat om van ons huis naar het winkeltje zo’n 500 meter verderop te lopen om bier te kopen, dus volgens Gé zelf was er geen enkel probleem.

  De motor heelt niet vanzelf en heeft in Turkestan de nodige reparaties gehad. Een cilinderkop moest gevlakt worden en dat is daar primitief, maar vakkundig geschiedt. Het beestje loopt weer als een zonnetje. Alleen nog een demper monteren—die als het goed is reeds in Almaty aangekomen is—en hij redt het wel tot Mongolië en terug.

  Reactie door lammert — 25 Jun 2007 @ 4:31

 3. Dag Lammert en familie,
  Fijn om te horen dat het goed gaat met de jongens. Hoor ik het nl. van iemand anders. Sjeng gaf al aan dat er stukken bij waren waar de wegen onvoorstelbaar slecht waren. Vlgs. mij waren ze erg blij dat ze bij jullie weer op krachten konden komen en natuurlijk zich ook konden “kuisen”. Ik wil jullie dan ook enorm bedanken voor jullie gastvrijheid! Vele groetjes, Marie-José Geraets (vrouw van Sjeng)

  Reactie door Marie-José Geraets — 25 Jun 2007 @ 14:34

 4. Op de motor naar het verre oosten… indrukwekkend… ik houd ‘t voorlopig maar ff op vliegen naar Griekenland 😉

  maar altijd leuk vrienden te zien 🙂 zal gezellig geweest zijn 🙂

  Reactie door Walter Krijthe — 2 Jul 2007 @ 13:44

 5. Dag Lammert,

  via Sjeng ben ik op je site gewezen. In April vertrek ik met Cees eveneens op de motor naar Mongolië. We rijden nagenoeg dezelfde route als Sjeng,Ad en Gé.
  Waarschijnlijk zijn we tegen de tijd dat we in de buurt van Jabagly zijn ook wel toe aan een rustdagje. Wellicht dat we dan van je pension kunnen gebruik maken?
  Ik durf geen datum door te geven omdat we voor wat betreft de voortgang afhankelijk zijn van vele factoren maar op onze website (www.expeditiesos.eu) hebben we een globale planning vermeld.
  Mogen we het gewoon proberen als we in de buurt zijn? Als het vol is rijden we gewoon door.

  Groeten en misschien tot ziens,
  Bart Cornelis

  Reactie door Bart — 29 Jan 2008 @ 20:15

 6. Understand no word, but Lammert, thanks for you passion for KZ!

  Reactie door Rustem — 15 Mar 2008 @ 22:48

26 queries. 0.534 seconds.