31 Aug 2007

Boompje graven

Categorie: Nieuwbouw huis — lammert @ 18:21

De periodieke lezer van deze weblog zal weten dat letterlijk het grootste obstakel op ons bouwterrein een jaren geleden afgezaagde boom is. De bijna drie meter die daarvan nog overeind staat staat precies op de plek waar onze omheining moet komen. We hebben al eens een poging ondernomen om hem met een buldozer omver te trekken maar dat was toen zonder resultaat.

Sinds enige tijd is een grote graafmachine enkele kilometers buiten het dorp aan het werk voor een keten van benzinestations. Deze graafmachine is niet altijd volbezet en dan is het mogelijk hem in te huren voor particuliere klusjes. Vanavond zal hij voor ons de boom proberen uit te graven.

Hoewel het een forse graafmachine is kost het toch nog moeite de boom van zijn plek te krijgen. Omver duwen lukt niet, daarom wordt het wortelstelsel rond de boom eerst volledig weggegraven. Na bijna drie kwartier moet de boom zich gewonnen geven en kunnen we eindelijk onze omheining gaan plaatsen.

De boom op onze erfscheiding wordt uitgegraven

24 queries. 0.063 seconds.