13 May 2008

Graafmachine voor de waterleiding

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 9:24

Sinds enkele maanden heeft mijn schoonvader er weer een taak bij. In de communistische tijd werkte hij bij het waterschap en was met zijn bulldozer ondermeer verantwoordelijk voor onderhoud van dijken en irrigatiewaterlopen. Na de val van het communisme werd deze collectieve instelling praktisch volledig afgeschaft met desastreuse gevolgen voor lokale landbouwgebieden die plotseling zonder water kwamen te staan. De overheid pakt sinds kort het beheer van water weer op en daarbij is mijn schoonvader gebombardeerd tot verantwoordelijke voor de drinkwatervoorziening in Zhabagly. Hij heeft budget toegewezen gekregen voor mensen, machines en materiaal om alle huizen in het dorp weer van een behoorlijke drinkwater aansluiting te voorzien. Op dit moment zitten er zoveel lekkages in de hoofdleidingen dat het water slechts ongeveer de helft van de huizen bereikt.

Eén van de eerste aankopen voor dit project is een tweedehands graafmachine om de waterleiding op te kunnen graven. De machine zal worden bediend door overbuurman Aristan die tot een jaar geleden de vaste machinst was op de graafmachine van het natuurreservaat. Voordat het werk kan beginnen is er nog wel wat onderhoud nodig om de graafmachine in een staat te krijgen dat hij zonder problemen met de keienbodem van ons dorp om kan gaan.

JuMZ graafmachine

24 queries. 0.508 seconds.