29 May 2008

Bouwterrein van boven

Categorie: Nieuwbouw huis — lammert @ 12:04

In Kazachstan gaat nog wel eens iets kapot. Enkele dagen geleden hield onze grote schijnwerper die ‘s nachts ons bouwterrein verlicht er plotseling mee op. Na doormeten kwam ik tot de conclusie dat er kortsluiting boven in het armatuur moest zitten. En de enige manier om dat op te lossen is om een lange ladder tegen de betonnen paal te zetten en naar boven te klimmen.

Onze schijnwerper is van het hogedruk kwik type. Deze lampen geven veel licht maar moeten een aantal minuten opwarmen voor ze de volledige lichtopbrengst geven. In het armatuur is een grote elektrische spoel in serie geplaatst als stroombegrenzing en bij openen bleek dat een draad aan die spoel in de fabriek niet goed bevestigd was. De draad was losgeraakt, tegen de metalen lampenbehuizing aangekomen en had zo kortsluiting veroorzaakt. Omdat ik bij het aanleggen van onze bouwaansluiting overal goede aarding heb aangesloten en bovendien de lamp slechts via een zes Ampere automaat was afgezekerd was de automaat uitgeschakeld zonder voor verdere schade te zorgen. Een nieuw draadje leggen en goed onder het schroefje van de klemmen van de spoel vastzetten zou voldoende moeten zijn voor de reparatie.

Maar als je toch boven in die betonpaal zit te hannessen kun je net zo goed een fototoestel meenemen en het bouwterrein vanaf die hoogte fotograferen. Het uitzicht is er mooi genoeg voor.

Adelaars view van ons bouwterrein

24 queries. 0.053 seconds.