1 Jan 2009

Waar slaapt de kerstman?

Categorie: Nathalie — lammert @ 0:53

Een bebaarde oude man in een lang roodkleurig gewaad die zich voornamelijk bezig houdt met het uitdelen van cadeautjes aan kinderen komt in vele culturen voor. In Nederland heet hij Sinterklaas, wordt hij bijgestaan door een aantal zwarte pieten en komt hij langs op vijf december. In de Verenigde Staten is het Santa Claus die op 25 december met zijn arreslee voorrijdt die getrokken wordt door een aantal rendieren waarvan er eentje onder de naam Rudolf gebukt gaat. In de staten van de voormalige Sovjet Unie tenslotte is het Djit Maroos die als hekkesluiter samen met een wulpse jonge dame op 31 december de pakjes uitdeelt.

Nathalie mocht dit jaar voor de tweede keer samen met haar oudere nichtje Machabat naar school om daar de komst van Djit Maroos mee te maken. En dan is het ook logisch dat ze vervolgens vraagt waar Djit Maroos vannacht wel niet zal slapen; toch niet bij oma in het pension? Daar had mamma Elmira gelukkig een pasklaar antwoord op. In Zhabagly zijn immers zoveel kinderen dat hij de hele nacht bezig is met hen cadeautjes te brengen dus van slapen zal niet veel komen.

10 queries. 0.054 seconds.