26 Aug 2011

Waterpas?

Categorie: Onze bouwval — lammert @ 9:45

Sinds gisteren zijn we een nieuwe dekvloer aan het storten op de bovenverdieping van ons huis. De vorige dekvloer was van zand-cement, met de nadruk op zand, veel zand. De oude dekvloer hebben we weggekapt of liever weggeschept en er komt nu een nieuwe vloer in waarin we een wat gezondere verhouding van zand en cement toepassen.

Als referentie gebruiken we het frame van het inbouwtoilet in de badkamer waarop fabriekswege een lijn is aangebracht op één meter boven de gerede tegelvloer. Met een slangwaterpas hebben we die lijn overgebracht naar alle kamers op de bovenverdieping en met een blauwe slaglijn hebben we vervolgens die referentielijn op alle muren getekend.

Slaglijn op de muur

Uitgaande van deze referentielijn bedraagt het hoogteverschil tussen de verschillende pre-fab kanaalplaten waaruit de vloer van de bovenverdieping is opgebouwd meer dan tien centimeter. De diepst liggende constructievloer bestaat uit kanaalplaten met een overspanning van ongeveer 3,4 meter, dus die vloer kan die paar extra centimeters dekvloer qua belasting wel hebben.

25 queries. 0.437 seconds.