8 Nov 2012

Vrachtwagen in de kelder

Categorie: Nieuwbouw huis — lammert @ 15:50

Kent u dat gevoel, een vrachtwagen die rondjes draait in de kelder? Vandaag was dat bij ons het geval. Het is het eind van het bouwseizoen en de contracten met onderaannemers lopen daardoor af. Vlak voor de winter proberen die dan nog een paar centen te verdienen zodat ze voldoende reserves hebben voor de kredietbetalingen van de machines die ze met een lening gekocht hebben. Een laadschop eigenaar bood daarom aan om voor een niet te gek bedrag onze kelder waterpas te maken. De kelder die we een paar jaar geleden uit hebben laten graven liep ongeveer 40 centimeter af naar het westen omdat indertijd de graafmachine vanaf het grasniveau naar beneden tot zijn maximale diepte de kelder uitgegraven had. Van die 40 centimeter hoogteverschil is nu nog zo’n 5 centimeter hoogteverschil over. Dat laatste halen we er wel uit wanneer we de keldervloer gaan storten. Toen de laadschop en vrachtwagen om elkaar heen rondjes draaiden in de kelder werd het Elmira voor het eerst pas echt duidelijk hoe groot die kelder eigenlijk is.

Totaal is er vandaag zeker 100 kuub grond en stenen uit de kelder gehaald die gebruikt is om het terrein tussen ons erg en de weg vlak te maken.

Vrachtwagen en laadschop in onze kelder

10 queries. 0.046 seconds.