22 Jun 2006

Schoonmaakactie

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 16:18

Het huisje dat we gehuurd hebben op Schiermonnikoog hebben we gehuurd op basis dat we het na afloop zelf schoonmaken. Laten schoonmaken kan ook, maar kost 35 euro extra. Dat geld is het ons niet waard, en met de tegels op de vloer is het zo gebeurd.

Elmira boent de vloer

Dat niet iedereen dezelfde definitie heeft van schoon blijkt wel uit de lamp die boven de eettafel hangt. Het snoer zit onder het stof, en spinnenwebben zijn naar alle kanten gesponnen. Hier heeft een hele generatie toeristen kennelijk vergeten de stofdoek over te halen. De eerste foto geeft de toestand aan voordat we de lamp hebben aangeraakt.

Snoer voor schoonmaakactie

Op de tweede foto is de stofdoek langs geweest. Het snoer is plotseling weer zwart van kleur en het spinrag is verdwenen.

Snoer na de schoonmaakactie

Ook als Elmira de vloerkleden uitklopt—een actie die in Kazachstan minstens elke twee weken uitgevoerd wordt—krijgen we bijna de slappe lach van de stofwolken die het oplevert. Het lijkt wel grote voorjaarsschoonmaak die we nu uitvoeren.

24 queries. 0.502 seconds.