15 Nov 2006

Nieuw geld in Kazachstan

Categorie: Column — lammert @ 14:22

Morgen is een belangrijke dag in Kazachstan. Dan wordt namelijk begonnen met het in omloop brengen van een nieuwe serie papiergeld. Elke zeven jaar wordt het ontwerp van het papiergeld in Kazachstan vernieuwd en wordt de beveiligingstechnologie aan de nieuwste standaarden bijgesteld.

De afgelopen paar maanden zijn de Kazachen al via de televisie dagelijks geinformeerd over het nieuwe geld en de echtheidskenmerken daarvan. Daarnaast heeft de overheid een meertalige website geopend waar deze informatie kan worden teruggevonden. Voor wie wil weten hoe het Kazachstaanse geld er vanaf morgen uitziet kan kijken op de website www.tenge2006.kz.

3 Reacties

  1. Mooie biljetten 🙂 mooier dan de euro-biljetten, da’s zeker 🙂

    Reactie door Walter Krijthe — 20 Nov 2006 @ 10:45

  2. Mooi, maar ook speciaal. Kazachstan zou Kazachstan niet zijn als er niet wat mis mee was. Er zit een spelfout in het woord Bank, op de voorkant van het biljet. Men heeft de uitgifte nog geprobeerd tegen te houden, maar dat is niet gebeurd. Zie verder het BBC artikel over de spelfout.

    Reactie door lammert — 20 Nov 2006 @ 10:52

  3. Ik denk, dat je zulke onnodige foutjes soms niet kan vermijden:)

    Reactie door Assel — 28 Nov 2006 @ 0:12

26 queries. 0.532 seconds.