21 Nov 2006

Sneeuw in Zhabagly

Categorie: Dagelijkse leven — lammert @ 13:31

Het weer in Zhabagly lijkt te zijn omgeslagen. Vannacht is de eerste sneeuw in het dorp gevallen en er ligt nu zo’n acht centimeter. De temperaturen zijn flink gedaald waardoor de sneeuw ook overdag blijft liggen. Mijn schoonvader is vandaag naar Wanovka geweest en de centrale weg was moeilijk begaanbaar omdat zich onder de sneeuwlaag een gladde ijslaag had gevormd. Gelukkig hebben wij onze winterbanden met spikes in de kelder liggen dus als het zo blijft komen die onder onze Lada zodat wij ons in ieder geval veilig over de weg kunnen begeven.

Net als vorig jaar zal dit wel weer een winter worden waarin wij regelmatig gestrande auto’s op zomerbanden uit de ondergesneeuwde bermen moeten trekken. Hopelijk valt er niet zoveel sneeuw als twee jaar geleden, want in februari is Elmira uitgerekend en het zou prettig zijn als we als het moment daar is zonder al te veel problemen een kraamkliniek kunnen bereiken.

22 queries. 0.484 seconds.